• Liderii PNL, USR PLUS, UDMR – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor – au semnat luni Acordul de guvernare 2020 – 2024
  • Semnarea documentului are loc după mai mult de o săptămână de negocieri
  • Nu vom accepta parlamentari din alte partide în formațiunile noastre”, arată documentul

PNL, USR PLUS și UDMR au semnat, luni seara, acordul de guvernare pentru următorii patru ani. Cei care și-au pus semnătura pe acest document sunt Ludovic Orban – președinte PNL, Dan Barna și Dacian Cioloș – copreședinți USR PLUS, Kelemen Hunor – președinte UDRM și Florin Cîțu – premier susținut de coaliție.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după semnarea acordului, că programul de guvernare este finalizat în proporție de aproape 100%.

„Mai sunt corecții, reglaje fine înainte de a-l prezenta publicului”, a spus Orban.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acesta a afirmat că după ce se vor finaliza procedurile de constituire a Parlamentului, liderii celor trei partide așteaptă consultările cu președintele Klaus Iohannis, pentru a-l propune pe Florin Cîțu în funcția de premier.

La rândul său, Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a spus că documentul care stă la baza acordului de guvernare are circa 300 de pagini și conține date clare despre ceea ce trebuie să se întâmple în guvernarea 2020 – 2024.

Dacian Cioloș a spus că viitoarea guvernare trebuie să își asume reforma statului.