• Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că partidul nu vede niciun motiv întemeiat pentru ca Avocatul Poporului, Renate Weber, să fie demis.
  • Reacția vine după ce premierul a anunțat că va cere grupurilor parlamentare PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Weber.
  • Ludovic Orban a declarat că Renate Weber este apărătorul celor care au pensii anormal de mari.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a spus că PSD nu înţelege de ce un partid cu un procent aşa mic în Parlament, cu referire la PNL, îşi permite să atace instituţiile fundamentale.

Singurul mod în care PSD ar lua în calcul schimbarea Avocatului Poporului ar fi într-o discuţie în spaţiul public despre o reformă la nivelul acestor instituţii, regăsită într-o eventuală schimbare a Constituţiei.

„Nu există niciun motiv întemeiat, în acest moment, să fie demis Avocatul Poporului. (…) Noi nu putem comenta deciziile legale ale Avocatului Poporului. Că ne plac, că nu ne plac, ele se întâmplă, exact cum că ne place, că nu ne place, domnul Iohannis contestă la Curte legi importante. (…)

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ZELENSKI PRIMEȘTE AJUTOR DIN GERMANIA
DISPUTA PATRIOT SE MUTĂ LA CSAT
HAMAS RĂSPUNDE CERERII DE PACE
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
FRANCOISE HARDY A MURIT

Orice demers care atacă instituţii fundamentale, şi văd că domnul Orban este un fan al acestui tip de demersuri, atacă CCR, Avocatul Poporului, Înalta Curte, lucrurile acestea trebuie să se oprească.

Nu văd de ce un Guvern care are 20% în Parlament îşi permite să facă aceste afirmaţii faţă de ele”, a declarat Lucian Romașcanu.

Recația PSD vine după ce premierul Ludovic Orban a declarat vineri că va cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weeber.

„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber pentru a numi un Avocat al Poporului care să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români. (…) Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți.

Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat – militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat în operativ.

Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a mai spus Orban.