• România are întârzieri pe aprobarea PNRR de către Comisia Europeană.
  • Comisia Europeană a avizat deja PNRR pentru 13 state europene.
  • România așteaptă aprobarea PNRR abia în septembrie 2021.

Dacă e liniște în coaliție, e liniștea de dinaintea furtunii. PNRR aprinde deja noi discuții. Robert Sighiartău, secretarul general al PNL din echipa Cîțu, este dezamăgit de ministrul USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Robert Sighiartău: „Noi am avut un ministru care avea deja pregătit un prim draft privind PNRR. Domnul Boloș. S-a schimbat Guvernul, s-a schimbat ministrul și asta a dus automat la o întârziere, automat. Mai există o discuție cu privire la cine ar fi trebuit să sau cine trebuie să facă acest PNRR. Majoritatea guvernelor din Europa o să vedeți că acest PNRR a fost gestionat de către ministerul de Finanțe. Și domnul Nazare a zis că a vrut să se implice dar n-a dorit premierul. Din păcate acolo lucrurile n-au funcționat la Fonduri Europene chiar cum mi-aș fi dorit. Sau cum ne-am fi dorit.”

Sorina Matei: „E o surpriză pentru dumneavoastră că domnul Ghinea…”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Robert Sighiartău: „Nu știu dacă e o surpriză sau nu, dar e clar că au fost câteva detalii care din punctul meu de vedere, nu au fost exact cum le-a cerut Comisia Europeană.”

Urmărește dezvăluirile secretarului general al PNL, Robert Sighiartău, mâine, de la ora 19.00, în emisiunea OFF/On The Record, pe Aleph News.