• Jurnaliștii de la Welt spun că PNRR-ul României are probleme.
  • Cîțu susține că PNRR-ul e negociat în proporție de 95% și e sigur că România va lua toate cele 29 miliarde euro.
  • 19 state au deja PNRR aprobat de Comisia Europeană.
  • C.E. ne-a atras atenția că nu am precizat costuri și date exacte.

PNRR a ajuns ca mărgica din povestea „Punguța cu doi bani”. Florin Cîțu laudă iar proiectul României și contrazice presa germană care a scris că sunt șanse mari ca cele 2.000 de pagini să fie respinse de Comisia europeană.

Jurnaliștii nemți de la Die Welt l-au supărat pe Cîțu. Au scris că PNRR-ul nostru e prost făcut, are multe erori. Sunt același exemple pe care le-a subliniat și Comisia Europeană în timpul negocierilor – și pe care le-au observat și aici jurnaliștii – nu sunt indicate corect sumele necesare pentru finanțarea proiectelor sau același proiect este trecut în documente diferite cu sume diferite.

„PNRR-ul României e gata negociat în proporție de 95% cu Comisia Europeană. Este un document foarte bun. România își va aloca 29 miliarde euro în perioada următoare. E o doză de adrenalină pentru această economie în următorii ani. PNRR va fi adoptat.”, a spus premierul Florin Cîțu.

În PNRR, România a cerut 14 miliarde euro împrumuturi cu dobândă mică și 14 miliarde granturi nerambursabile. Mare parte din proiectele din România Educată se bazează pe acești bani.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Comisia Europeană a pus la bătaie 800 miliarde euro în special pentru digitalizare și proiecte de mediu. Noi încă cerem bani pentru construcții de autostrăzi și campusuri.