PNRR-ul României a ajuns să fie criticat în presa germană: „Planul ridică multe întrebări”. Reacția premierului

PNRR a ajuns ca mărgica din povestea „Punguța cu doi bani”. Florin Cîțu laudă iar proiectul României și contrazice presa germană care a scris că sunt șanse mari ca cele 2.000 de pagini să fie respinse de Comisia europeană.

Jurnaliștii nemți de la Die Welt l-au supărat pe Cîțu. Au scris că PNRR-ul nostru e prost făcut, are multe erori. Sunt același exemple pe care le-a subliniat și Comisia Europeană în timpul negocierilor – și pe care le-au observat și aici jurnaliștii – nu sunt indicate corect sumele necesare pentru finanțarea proiectelor sau același proiect este trecut în documente diferite cu sume diferite.

„PNRR-ul României e gata negociat în proporție de 95% cu Comisia Europeană. Este un document foarte bun. România își va aloca 29 miliarde euro în perioada următoare. E o doză de adrenalină pentru această economie în următorii ani. PNRR va fi adoptat.”, a spus premierul Florin Cîțu.

În PNRR, România a cerut 14 miliarde euro împrumuturi cu dobândă mică și 14 miliarde granturi nerambursabile. Mare parte din proiectele din România Educată se bazează pe acești bani.

Comisia Europeană a pus la bătaie 800 miliarde euro în special pentru digitalizare și proiecte de mediu. Noi încă cerem bani pentru construcții de autostrăzi și campusuri.

Exit mobile version