• Drulă a fost însoțit de către ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda.
  • De la începutul anului şi până acum, pentru podul de la Brăila au fost absorbite doar fonduri europene.

Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor, a realizat o vizită pe șantierul podului peste Dunăre de la Brăila şi a constatat că lucrările avansează conform graficului. Podul va fi gata la final de 2022, a spus ministrul.

Drulă a fost însoțit de către ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, şi de vicepremierul Dan Barna. Ministrul a constatat că lucrările la pod sunt în grafic, la fel şi cele de pe şoselele care vor face legătura cu reţeaua de drumuri naţionale.

Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură, pe relaţia Brăila-DN22, a spus Cătălin Drulă care a prezentat graficul lucrărilor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

„În prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă: la blocurile de ancoraj, se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning şi constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm şi cu o lungime, în starea de referinţă, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila şi ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oţel tras la rece şi zincate la cald. La drumurile de legătură se fac decopertări şi se lucrează la terasamente, poduri şi podeţe”, a relatat Drulă, pe Facebook.

Conform datelor oficiale, de la începutul anului şi până acum, pentru podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei.