• Măsurile adoptate de guvernul belgian au atras noi valuri de proteste în capitala Bruxelles.
  • Polițiștii au intervenit cu tunuri cu apă asupra protestatarilor violenți.
  • La proteste au participat în jur de 35.000 de persoane.

Duminică, poliția belgiană a intervenit în cazul protestatarilor și a folosit tunuri cu apă la Bruxelles, în timpul unei demonstrații împotriva măsurilor Covid-19 adoptate de guvern. Protestatarii au ieșit în stradă ca urmare a anunțului făcut de guvern cu privire la restricțiile împotriva Covid-19, care vor fi înăsprite. Copiii cu vârsta de peste șase ani vor fi obligați să poarte mască, iar școlile primare și grădinițele vor fi închise temporar, începând cu 20 decembrie.

În informațiile transmise de guvern se recomandă cu tărie limitarea contactelor sociale și, de preferință, întâlnirea cu oamenii în aer liber. În cazul protestelor, poliția a folosit tunuri cu apă asupra celor care au fost văzuți aruncând obiecte și care încercau să demonteze baricadele.

CNN anunță că poliția din Bruxelles a cerut anterior, pe Twitter, dizolvarea demonstrației. Ulterior, aceștia au adăugat: „Din acest moment, vom proceda la arestarea scandalagiilor”. Demonstrația de duminică are loc la două săptămâni după ce un protest similar a devenit violent, poliția estimând o participare de aproximativ 35.000 de persoane.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Imagini postate pe rețelele de socializare au arătat cum poliția a folosit tunuri cu apă asupra protestatarilor.
Protestele din Belgia sunt departe de a fi singurele ciocniri între poliție și protestatari la manifestațiile privind măsurile Covid-19. La sfârșitul lunii noiembrie, două persoane au fost rănite după ce poliția din orașul olandez Rotterdam a tras focuri de avertisment.