• Presa din Cluj-Napoca a relatat un caz „șocant”, cu un „asiatic” în prim plan. Poliția Animalelor a fost sesizată după ce un cetățean din Asia a omorât o pisică pe care a legat-o la rucsac.
  • O clujeancă a tras semnalul de alarmă pe un grup de protecție a animalelor și cere autorităților să intervină de urgență.
  • Nu este momentan clar cine este „asiaticul” în cauză, însă iubitorii de animale arată cu degetul spre comunitatea de muncitori asiatici veniți în Cluj să muncească pe șantiere.

Presa din Cluj-Napoca a relatat un caz „șocant”, cu un „asiatic” în prim plan. Poliția Animalelor a fost sesizată după ce un cetățean din Asia a omorât o pisică pe care a legat-o la rucsac.

„Atenție pe zona Baciu, țineți-vă animalele în casă! Azi dimineață în zona Panemar, tatăl meu a văzut un asiatic ce avea agățat de rucsac un pisic mort, era cu mai multe culori, atârnat de picioarele din spate, încă mai curgea sânge din el și mergea înspre Baciu. Era în coloana, a strigat din mașină la el, iar asiaticul râdea și îi făcea semne că e pentru mâncat.

Încercăm să aflăm dacă sunt camere de supraveghere la Panemar, va fi sesizată poliția și sperăm să îl identifice și să plătească penal idiotul.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Cei care vă lăsați pe afara pisicile sau câinii vă rog aveți grijă de ei, că sunt tot mai mulți asiatici în Cluj și pentru ei e normal să îi mănânce. Din pacăte cred că mulți amărâți ai străzii pică victimele lor și cu siguranță vor prinde tot ce pot, deci și cei lăsați la plimbare afară nesupravegheați sunt în pericol. Partea și mai proastă e că oamenii de pe stradă se uitau mirați la el, dar nimeni nu a făcut nimic”, a scris Beatrice Tobias în grupul de Facebook „Protecția Animalelor Cluj”.

Răspunsul poliției a fost cel puțin bizar. „Răspunsul celor de la Poliția animalelor, la telefon, e ca ei știu de cazurile astea, sunt mai multe raportate, dar nu ii pot identifica pentru ca oricum toti asiaticii arata la fel si ca intr-un final vor trebui sa se adapteze totusi la legile din Romania. Daca vrem, putem depune o sesizare scrisa, dar sa stim ca va fi cam greu de identificat (un fel de imposibil, nu ne batem capul cu asta)”, a completat femeia.

Publicația Știri de Cluj a obținut un răspuns oficial din partea IPJ Cluj, însă situația e departe de a fi lămurită:

„În cursul zilei de azi, 3 iunie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că, pe strada Calea Baciului, din municipiul Cluj-Napoca a fost observat un bărbat, de o altă naționalitate, care ar fi avut agățat asupra rucsacului un exemplar felin ce părea a prezenta leziuni, cel mai probabil animalul fiind decedat.

În baza sesizării, polițiștii au demarat o anchetă, în vederea stabilirii tuturor aspectelor reclamate, identificării persoanei în cauză, urmând ca odată cu clarificarea tuturor circumstanțelor să fie dispuse măsurile legale”.