• Poliţiştii americani au stabilit că arma de recuzită pe care a folosit-o Alec Baldwin pe platoul de filmare avea muniţie reală.
  • Sunt primele detalii din ancheta începută după ce actorul a împuşcat mortal o femeie în timpul unor filmări.

Potrivit primelor informaţii prezentate de Reuters, arma folosită de Alec Baldwin pe platoul de filmare era una de recuzită, considerată nepericuloasă.

Anchetatorii au stabilit că în interior se afla muniţie reală ceea ce a dus la împuşcarea mortală a unei directoare de imagine şi la rănirea regizorului filmului.

Actorul Alec Baldwin a tras joi cu o armă de recuzită în timpul unor filmări şi a ucis-o pe Halyna Hutchins, director de imagine, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza, potrivit Reuters.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Incidentul a avut loc pe platoul lungmetrajului independent „Rust”, a anunţat biroul şerifului din Santa Fe County într-un comunicat.

„Biroul şerifului confirmă că doi oameni au fost împuşcaţi pe platoul filmului <Rust>. Halyna Hutchins, 42 de ani, director de imagine, şi Joel Souza, 48 de ani, regizor, au fost împuşcaţi când o armă de recuzită a fost descărcată de Alec Baldwin, 68 de ani, producător şi actor”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Potrivit autorităţilor, Hutchins a fost transportată cu elicopterul la Spitalul University of New Mexico, unde a fost declarat decesul, în timp ce Souza a fost dus cu ambulanţa la Centrul Medical Regional Christus St. Vincent pentru a fi tratat.