• 25 de suspecți au fost uciși de polițiștii brazilieni.
  • Presupușii infractori au fost împușcați în primele ore ale zilei de duminică în sud-estul statului Minas Gerais, unde poliția a afirmat că aceștia erau pregătiți să declanșeze un atac.
  • Un articol din ziarul local O Tempo a declarat că asasinatele au avut loc la două ferme din Varginha, un oraș situat la aproximativ 395 km nord-vest de Rio de Janeiro.

Poliția braziliană a ucis 25 de suspecți în cadrul a ceea ce autoritățile au numit o ofensivă fără precedent împotriva jefuitorilor de bănci puternic înarmați, ale căror jafuri nerușinate au paralizat mai multe orașe mari.

Presupușii infractori au fost împușcați în primele ore ale zilei de duminică în sud-estul statului Minas Gerais, unde poliția a afirmat că aceștia erau pregătiți să declanșeze un atac.

Un articol din ziarul local O Tempo a declarat că asasinatele au avut loc la două ferme din Varginha, un oraș situat la aproximativ 395 km nord-vest de Rio de Janeiro.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Poliția rutieră federală, care a luat parte la misiune, a declarat că grupul avea „un adevărat arsenal militar”, inclusiv puști de asalt, mitraliere de calibrul 50, explozibili și veste antiglonț.

Peste 6.000 de suspecți uciși într-un singur an de poliția braziliană

Layla Brunella, purtătoarea de cuvânt a poliției militare din Minas Gerais, a declarat că presupușii hoți aparțineau „cangaço-ului modern” din Brazilia – o referire la bandele de nelegiuiți care au cutreierat ținuturile din nord-estul țării la începutul secolului XX sub conducerea unui tâlhar de drum numit Lampião.

În luna august a avut loc un atac similar în orașul Araçatuba din statul São Paulo, unde infractori îmbrăcați în negru au jefuit bănci înainte de a fugi cu ostatici legați de acoperișul vehiculelor cu care au fugit.

Poliția a afirmat că cei uciși duminică plănuiau un atac similar în zilele următoare, înainte de a fi depistați cu ajutorul serviciilor de informații.

Susținătorii președintelui de dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, au sărbătorit împușcăturile în termeni belicoși. „Astăzi [poliția] a efectuat o curățenie istorică”, a scris pe Twitter Junio Amaral, un căpitan de poliție devenit congresman care face parte dintr-un număr tot mai mare de agenți de securitate catapultați în politica braziliană de furia publică față de infracțiunile violente.

Anul trecut, poliția a ucis peste 6.400 de persoane, majoritatea covârșitoare fiind tineri de culoare. Aproape 200 de ofițeri de poliție au fost uciși, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de anul precedent.