• Un jurnalist american a fost împușcat de armata rusă.
  • Un alt jurnalist a ajuns la spital.
  • Presa americană neagă afirmația conform căreia ar fi trimis jurnalistul pe teren.

Președintele Zelenski și-a exprimat condoleanțele în mod public pentru cele întâmplate, prin intermediul unei postări pe Twitter. „Și-a pierdut viața în timp ce documenta cruzimea și răul provocat poporului ucrainean de către Rusia. Fie ca viața și sacrificiul lui Brent să inspire lumea să se ridice în lupta pentru forțele luminii împotriva forțelor întunericului„.

Ediția americană Time a relatat că jurnalistul american Brent Renault, care a murit astăzi la Irpin, lucra de fapt pentru The Time Studios. Lucra la un proiect privind criza globală a refugiaților.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Poliția din Kiev a spus că armata rusă a ucis un jurnalist american. Conform informațiilor inițiale, acesta transmitea din Ucraina, din partea New York Times. Andrei Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev, a făcut anunțul. Brent Renaud a fost ucis de invadatorii ruși, în incidentul din Irpin.

Ocupanții ucid cu cinism chiar și jurnaliști din mass-media internaționale care încearcă să arate adevărul despre atrocitățile trupelor rusești în Ucraina. Un corespondent New York Times, în vârstă de 51 de ani, a fost împușcat împușcat astăzi, la Irpin. Un alt jurnalist este rănit”, a scris Andriy Nebytov, șeful poliției din regiunea Kiev, conform La Presse.

Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului de interne al Ucrainei, a declarat, într-o declarație, că domnul Renaud „a plătit cu viața pentru încercarea de a demasca insidiositatea, cruzimea și cruzimea agresorului”.

Un alt jurnalist american care era pe front, Jane Ferguson, un reporter pentru PBS Newshour, care se afla în apropiere când Renaud a fost ucis, a scris pe Twitter: „Tocmai am părăsit locul de lângă Irpin, unde cadavrul jurnalistului american Brent Renaud zăcea sub o pătură. Medicii ucraineni nu au putut face nimic pentru a-l ajuta”.

New York Times neagă trimiterea unui jurnalist la Kiev

Prin intermediul unei postări pe Twitter, New York Times a negat afirmațiile cum că l-ar fi trimis pe front. Publicația a spus că Brent Renaud a lucrat pentru ei ca regizor, în urmă cu mulți ani și că nu mai era angajat de multă vreme.

„Brent Renaud, un regizor și jurnalist american premiat, a fost ucis duminică în Ucraina, în timp ce raporta într-o suburbie a capitalei, Kiev, potrivit Ministerului de Interne al Ucraines”, a relatat New York Times. Mai mult decât atât, New York Times a specificat că legitimația pe care o avea asupra sa era une veche, de pe vremea în care încă lucra pentru publicație.

Un alt jurnalist a ajuns la spital și a povestit cele întâmplate chiar de pe patul de spital din Okhmatdet. „Treceam primul pod în Irpin. Mergeam să filmăm alți refugiați în timp ce părăseau Irpinul. Cineva s-a oferit să ne ia cu mașina către celălalt pod. Am trecut pe la punctul de verificare și, în acel moment, au început să ne împuște. Soferul s-a întors, însă ei au continuat să tragă spre mine si spre prietenul meu, Brent Renaud. A fost împușcat și a rămas în urmă”.