Poliția londoneză a salvat 14 românce ținute în sclavie într-un bordel clandestin

Poliția-londoneză Sursă: Profimedia
  • În timpul unui raid, poliția din Londra a eliberat 14 românce forțate să câștige bani pentru o rețea de crimă organizată, prin prostituție, și a arestat șase traficanți.
  • Sute de femei sunt traficate în Marea Britanie în fiecare an, spune poliția.
  • Poliția londoneză face apel la ajutorul publicului, care poate recunoaște și raporta orice fenomen de sclavie modernă.

Poliția engleză a declarat marți că în timpul unui raid a salvat 14 românce de la trei adrese din Harrow, suburbie din nord-vestul Londrei, scrie The Independent.

Au fost arestați patru bărbați și două femei cu vârstele cuprinse între 22 și 37 de ani, suspecți de diverse infracțiuni, printre care deținerea unei persoane în stare de sclavie, trafic de persoane, folosirea unor femei ca prostituate și spălare de bani.

Nick Bland, inspector detectiv la Poliția metropolitană, a precizat că organizații criminale aduc „sute” de femei în Marea Britanie în fiecare an împotriva voinței lor și le obligă să se prostitueze.

Într-o declarație, Bland a adăugat: „Credem că există victime ale sclaviei moderne în fiecare cartier din Londra și publicul le poate întâlni în fiecare zi, fără să-și dea, poate, seama, de drama acestora.

„Avem nevoie de ajutorul publicului, deoarece acesta poate avea un rol important în recunoașterea și raportarea sclaviei moderne. Dacă bănuiți că cineva poate fi victima sclaviei moderne, raportați [acest lucru poliției]!. Veți fi întotdeauna luați în serios și vă vom acorda protecție și sprijin”.

Arestările de luni au fost făcute la adrese din Station Road, Hindes Road și Stirling Road din Harrow, la aproximativ 22 km distanță de centrul capitalei.

Raidurile au fost planificate în comun de autoritățile londoneze și de cele române.