• „Nimeni nu are cu adevărat dreptate. Există o diferență clară între liniile de politică externă”, a explicat Lucian Dîrdală, analist politic, la Aleph News.
  • Recenziile făcute lui Biden după dezbatere nu au fost deloc amabile și nu doar din cauza acestei presupuse răgușeli. 
  • Trump a susținut că granița SUA a fost cea mai sigură „din istoria țării” în timpul mandatului său.

Dezbaterea televizată dintre președintele Biden și fostul președinte Trump a fost marcată de dezacorduri majore în privința politicii externe a Statelor Unite. Trump a acuzat Administrația Biden de „catastrofe umanitare” în Ucraina, Gaza și Afganistan, în timp ce Biden a respins aceste afirmații. Trump a susținut că granița SUA a fost cea mai sigură „din istoria țării” în timpul mandatului său, o afirmație contrazisă de datele privind migrația ilegală.

„Nimeni nu are cu adevărat dreptate. Există o diferență clară între liniile de politică externă, îmbrățișate de cei doi candidați, în cazul ambilor, linii exprimate și în timpul administrației. Pentru Biden, politica externă americană trebuie să fie în mai mare măsură întemeiată pe valori, trebuie să susțină instituțiile internaționale, trebuie să marcheze fidelitate și atașament față de aliați. Nu e o politică idealistă. A se vedea sprijinul față de Ucraina în conflictul cu Rusia”, a explicat Lucian Dîrdală, analist politic, la Aleph News.

Prestația confuză a lui Biden la dezbatere a stârnit îngrijorări în rândul democraților. Este posibil ca partidul să îl înlocuiască cu alt candidat?

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„Nu exclud această variantă, dar este mult mai complicată decât poate să pară pe hârtie. Nu va putea funcționa un mecanism al nominalizării, nici măcar dacă ar fi vorba de Kamala Harris, care nu are nici ea o cotă de popularitate foarte mare. Dacă președintele Biden se retrage din cursă va izbucni o cursă electorală, o campanie scurtă, dar intensă. Vor fi foarte multe nemulțumiri, foarte multă dezordine”, a explicat Lucian Dîrdală, analist politic, la Aleph News.

Citește și