• După Ungaria lui Viktor Orban, şi cancelarul austriac dă semne că Karl se opune negocierilor privind aderarea Ucrainei şi Moldovei la Uniunea Europeană.
  • „În condiţiile actuale, Austria nu va accepta negocierile de aderare cu Ucraina”, a spus cancelarul.
  • Nehammer a remarcat că „în semn de solidaritate, ar trebui oferită şi perspectiva aderării Ucrainei şi Republicii Moldova”, dar guvernul austriac este împotriva unei proceduri accelerate pentru aceste două state.

Austria, după Ungaria, s-a opus negocierilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. În condiţiile actuale, guvernul austriac nu va accepta negocieri privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Acest lucru a fost declarat de cancelarul austriac Karl Nehammer, vorbindu-le membrilor din Parlamentul European.

Potrivit lui Nehammer, „nu ar trebui să existe favoritism” faţă de Ucraina, mai ales în lumina negocierilor deja în desfăşurare pentru aderarea Bosniei şi Herţegovinei la Uniunea Europeană, ţară care cere de multă vreme aderarea la UE.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„În condiţiile actuale, Austria nu va accepta negocierile de aderare cu Ucraina”, a spus cancelarul pe site-ul oficial al Parlamentului austriac.

Vorbeşte pe limba lui Orban

Nehammer a remarcat că „în semn de solidaritate, ar trebui oferită şi perspectiva aderării Ucrainei şi Republicii Moldova”, dar guvernul austriac este împotriva unei proceduri accelerate pentru aceste două state.

Partidul Austriac pentru Libertate (FPÖ), reprezentat în Parlament, se opune, de asemenea, negocierilor de aderare la UE. El a cerut un veto austriac asupra negocierilor.

Anterior, premierul ungar Viktor Orban s-a pronunţat împotriva negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE. „Ucraina nu este pregătită să adere la UE şi negocierile nu ar trebui să înceapă”, a spus Orban.