Politicianul care conduce Polonia din umbră se retrage de la Guvern. Bruxelles-ul jubilează

Foto: Hepta
  • Potrivit PAP, Kaczyński le-a spus parlamentarilor PiS că doreşte să aibă mai mult timp pentru a se ocupa de problemele partidului.
  • Kaczyński este considerat cel mai puternic politician din Polonia şi a fost numit vicepremier în octombrie 2020 pentru a salva o criza a coaliţiei naţionaliste de guvernare, pe care partidul său o conduce.
  • Încă din 2015, de când partidul său a câştigat alegerile, Kaczyński conduce Polonia din umbră numind şi demiţând prim-miniştri şi controlând agenda guvernamentală.

Liderul partidului de guvernământ din Polonia, Jarosław Kaczyński, va demisiona din funcţia de vicepremier la începutul anului 2022, potrivit agenţiei de presă de stat PAP.

Preşedinte al partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS), Kaczyński a anunţat decizia miercuri, în cadrul unei reuniuni parlamentare.

Potrivit PAP, Kaczyński le-a spus parlamentarilor PiS că doreşte să aibă mai mult timp pentru a se ocupa de problemele partidului.

„Din cauza funcţiei de vicepremier, el participă doar o dată pe săptămână la şedinţele partidului şi nu este suficient”, a declarat un parlamentar pentru sursa citată.

Kaczyński este considerat cel mai puternic politician din Polonia şi a fost numit vicepremier în octombrie 2020 pentru a salva o criza a coaliţiei naţionaliste de guvernare, pe care partidul său o conduce.

Încă din 2015, de când partidul său a câştigat alegerile, Kaczyński conduce Polonia din umbră numind şi demiţând prim-miniştri şi controlând agenda guvernamentală