• Carrie Lam, liderul din Hong Kong, se plânge că are grămezi de bani acasă şi primeşte salariul în bani cash
  • Ea nu are un cont bancar din cauza sancţiunilor impuse de SUA oficialilor din Hong Kong
  • Sancţiunea este un răspuns la o lege controversată impusă de China

Şefa executivului de la Hong Kong, Carrie Lam, a declarat într-un interviu că trebuie să ţină în casă grămezi de bani cash, pentru că nu are un cont bancar, relatează BBC.

Acest lucru se datorează sancţiunilor impuse de trezoreria Statelor Unite, a mai spus ea. Aceste sancţiuni sunt un răspuns la o nouă lege a Chinei pentru Hong Kong.

„Am grămezi de bani acasă, guvernul mă plăteşte doar cash, pentru că nu am un cont bancar”, a spus Carrie Lam. De asemenea, ea a spus că este „foarte onorată” să fie „sancţionată în mod nejustificat” de guvernul SUA.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Lam este unul dintre cei mai bine plătiţi lideri de ţară din lume. Are un salariu anual estimat la 670.000 de dolari.

În iunie, China a impus Hong Kong-ului o lege controversată cu privire la securitatea naţională. Criticii ei spun că ameninţă libertatea oamenilor şi subminează autoritatea oraşului. De asemenea, ar facilita pedespirea protestatarilor şi există temeri că ar putea ameninţa independenţa justiţiei. Ca răspuns, Washington a decis îngheţarea conturilor pe care oficialii din Hong Kong le deţin în SUA, cât şi punerea sub sechestru a proprietăţilor de pe teritoriu american.