Politicienii români nu au cele mai bune discursuri publice. Gafa Vioricăi Dăncilă este dovada

Politicienii români nu au cele mai bune discursuri publice. Gafa Vioricăi Dăncilă este dovada Sursa Foto: Mediafax / Eduard Vinatoru
  • Unii politicieni din România fac public speaking
  • O sedinţă, adică o oră, costă 150 de euro
  • Ministra Finanţelor din Finlanda a plătit 50 de mii de euro din banii publici pentru a face traininguri de public speaking

Ştiai că Ministra de Finanţe din Finlanda a demisionat după ce a plătit 50 de mii de euro din banii publici pentru traininguri de public speaking?

Dacă pentru alţii este o problemă că se fac traininguri pe bani publici, la noi de prea multe ori este evident că nu se fac.

Sunt totuşi câţiva politicieni care au rezultate bune după ce s-au dedicat antrenamentelor de vorbit în public. Politicienii caută să aducă în discursurile lor elemente de senzaţional.

Nu e neapărat indicat, spune Alin, trainer de public speaking. O astfel de pregătire poate dura de la câteva ore, la câţiva ani.

O oră de training poate costa chiar şi 150 de euro

Uite un exemplu negativ în ceea ce privește public speakingul. Este vorba chiar despre Viorica Dăncilă:

„Ar trebui să caute, să găsească cele mai bune căi care să transmită în mod scurt, clar şi concis ceea ce au de transmis. Mai sunt multe lucruri de îmbunătăţit. Consider că e normal ca o parte din banii publici să meargă în direcţie dezvoltării şi formării, până la urmă a calităţii discursului public”, Alin Comșa, trainer public speaking.