• PSD și-a făcut cont de TikTok în mai. A urmat, apoi, USR-ul
  • Partidele din țară şi-au făcut cont de TikTok ca să atragă electorat tânăr
  • TikTok a ajuns în top 5 platforme social media în România

Nimic nu le scapă politicienilor noștri. Unde-i electorat tânăr, acolo se duc și ei.

Cum TikTok-ul – una dintre cele mai iubite aplicații printre tineri – a început să crească mult la noi pe timp de pandemie, și partidele au început să crească pe TikTok ca ciupercile după ploaie. Și cum nimic nu-i întâmplător în viață, nici postările de pe TikToK nu sunt la întâmplare într-un an cu alegeri.

„Un studiu publicat de Ziarul Financiar arată că 44% dintre tinerii din România au petrecut peste opt ore pe zi în online de când a venit pandemia peste noi. Șase din 10 tineri au ales să stea pe Instagram și 1 tânăr din 4 a folosit TikTok. Aplicație care, da, a început să crească și la noi în perioada asta, a intrat în top 5, așa că au țintit-o și partidele.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Primul partid prezent pe Tik Tok – PSD, în luna mai, iar majoritatea postărilor sunt atacuri politice îndreptate către preşedinte sau Guvernul Orban. Peste 38 de mii de like-uri au adunat în total postările lor. La polul opus e PNL, cu o singură postare. Lipsa activităţii provoacă goluri şi la secţiunea de like-uri. Doar 9 au reuşit să adune. Trecem la USR. Activitatea contului a început de puţin timp, luna trecută, dar au reuşit deja cu 7 postări să adune peste 15.000 de like-uri. Ultima postare, în care apare Dan Barna, a adunat peste 100 de mii de vizualizări.

Trebuie să vă mai spun că și Armata Română e pe TikTok! Are peste 133.000 de urmăritori și postări cu scafandri de luptă, câini și veverițe”, transmite Angela Carp, corespondent MEDIAFAX.