• Florida oferă locuri de muncă pentru polițiștii destructurați
  • Postările de pe Facebook au stârnit scandal în comentarii
  • Șeriful Wayne Ivey a declarat că nu susține postările de pe Facebook, care între timp au fost șterse

Pe măsură ce strigătele pentru reforma poliției cresc din ce în ce mai tare în America, unele departamente de poliție își responsabilizează ofițerii, concediind sau suspendând pe cei acuzați de forță excesivă în timpul protestelor recente.

O organizație de poliție din Florida a analizat protestele din ultima vreme și vine cu o mână de ajutor pentru acei polițiști care au fost acuzați de comportament incorect față de protestari: cei din Florida vor să-i angajeze pe polițiști la ei.

„Hei, Buffalo 57… Și Atlanta 6… Angajăm în Florida. Taxe mai mici, fără leadership lipsit de caracter, sau primari proști bâlbâindu-se la conferințe de presă… În plus… vă susținem!”, scrie Ordinul de Poliție Fraternal al comitatului Brevard pe Facebook.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Bufallo 57 se referă la cei 57 de polițiști din Buffalo care au demisionat din echipa de forțe de urgență după ce doi ofițeri au fost suspendați pentru că au fost surprinși pe camerele de luat vederi cum împing la sol un protestatar în vârstă de 75 de ani.

Atlanta 6 se referă la cei șase ofițeri de poliție din Atlanta care au fost scoși în rezervă după ce au fost acuzați că au bruscat doi studneți de culoare, care părăseau protestul cu mașina. În filmare se vede cum polițiștii sparg geamurile mașinii, o scot pe studenta de culoare din mașină și îi aplică electroșocuri studentului.

Într-o altă postare pe Facebook din cursul zilei de duminică, Ordinul de Poliție Fraternal al comitatului Brevard face o ofertă și poliției din Minneapolis, care se confruntă în prezent cu amenințarea destructurării, după ce patru dintre ofițeri au fost implicați în moartea lui George floyd.

„Ofițeri din Minneapolis, nu vom destructura agențiile de poliție și nu vom renunța. Angajăm în Florida. Taxe mai mici, fără leadership lipsit de caracter, sau primari proști bâlbâindu-se la conferințe de presă… În plus… vă susținem!” scrie în postarea de pe Facebook, textul fiind asemănător cu invitația făcută celor din Buffalo 57 și Atlanta 6.

Reacțiile venite în urma celor două postări sunt reacție de furie la adresa deciziilor, unii oameni comentând că tocmai aceasta este dovada pentru care poliția să fie destructurată.

„Susțineți brutalitatea, oferind această declarație ca un fel de plasă de siguranță pentru polițiști. Aceste lucruri nu vor fi tolerate. Acesta este motivul pentru care poliția trebuie să fie destructurată” se afirmă într-un comentariu al postării.

Între timp, cele două postări au fost șterse de pe pagina de Facebook, iar reprezentanții instituțiilor nu au răspuns solicitării CNN de a oferi o declarație oficială pe tema lor.

Totuși, comentând pentru Florida Today, Bert Gamin și-a asumat responsabilitatea pentru cele două postări de pe Facebook și chiar i-a apărat pe polițiști.

„Poliția a avut autoritatea legală în ambele cazuri”, a scris acesta într-un email pentru Florida Today.

„În momentul în care au fost furnizate avertismentele, cetățenii încălcau deja legea. Acești cetățeni au ales să nu ia în considerare avertismentele. Aceasta a dus direct la intensificarea situației și confruntări cu poliția. Când emitem comenzi sau avertismente legale, cetățenii au responsabilitatea de a se conforma. Realitatea nerespectării duce la intensificări”, adaugă Bert Gamin.

Gamin, conform paginii sale de LinkedIn, a fost a fost locotenent pentru Biroul Șerifului din Brevard pentru 26 de ani.

Însă Șeriful Wayne Ivey și-a distanțat biroul de uniune.

Ivey spune că „Pagina de Facebook Brevard County F.O.P. și organizația nu au nicio legătură oficială cu Biroul Șerifului din Brevard, iar postările nu au fost autorizate în niciun fel de către mine sau agenția noastră, să recruteze sau să comenteze în numele nostru!”.

Ivey a adăugat că acele comentarii făcute de comitet au fost extrem de insensibile și de-a dreptul dezastruoase.

Tod Goodyear, Purtătorul de Cuvânt al Biroului Șerifului, a declarat pentru CNN că „Deși găsim comentariile sale deranjante, există protecție oferită de Constituție în ceea ce privește libera eprimare. Dacă a existat o încălcare a politicii, cu siguranță aceasta va fi rezolvată și tratată.”