• Polițiștii protestează în toată țara în ultima zi din an
  • Aceștia sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor bugetarilor
  • Salariul de bază pornește de la 2.400 de lei la care se adaugă sporuri

Ai auzit de decizia Guvernului de a îngheța salariile bugetarilor. Așa cum era de așteptat, angajații vizați se revoltă. Printre ei și polițiștii care au protestat astăzi, în marile orașe ale țării. La Timișoara, ei au ieșit două ore în fața Prefecturii.

Hoții la închisoare, nu la guvernare, hoții la închisoare, nu la guvernare! Nu creați un precedent vă dăm doar un avertisment! M.A.I vrem dreptate, nu salarii înghețate!”, au scandat polițiștii din Timișoara.

Valer Kovacs lucrează la IPJ Timiș de aproape 19 ani. A venit la protest legat cu lanțuri de mâini și de picioare.

Valer Kovacs, polițist: „Poliția ar trebui să fie depolitizată. Noi suntem legați de politic. Și politicul se schimbă de la o zi la alta. Fiecare ministru vine cu alte idei și, în loc să încercăm să evoluăm, noi mergem înapoi.”

Valer câștigă cam 5.000 de lei pe lună. Mult prea puțini spune el, mai ales că nici condițiile de muncă nu sunt chiar grozave.

Valer Kovacs, polițist: „Salariul unui polițist este cam jumătate din salariul unui șofer de ambulanță. Cam atât este. Dacă aș fi lucrat 18 ani la privat, sunt sigur că aș fi avut măcar salariul dublu.”

În aceași situație este și Stan. Este angajat în Poliție de 24 de ani. 19 a fost la Ordine și Siguranță și doi la Judiciar. Acum este șef de Post, dar spune că banii pe care îi câștigă nu reflectă nici vechimea, nici parcursul profesional.

Stan Sever, șeful Poliției Giroc: „Este vorba despre un salariu de bază al polițistului, care însumează 2.400 de lei. Acesta este salariul de la care se calculează restul sporurilor. Suntem oricum defavorizați și față de polițiștii locali luând în considerera salariile.”

Polițiștii speră ca Guvernul să revină asupra deciziei de plafonare a veniturilor. În caz contrar, spun că vor organiza proteste mult mai ample, după Anul Nou.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT