• Ample proteste continuă pe străzile din Varşovia şi alte oraşe ale Poloniei.
  • Polonezii nu sunt de acord cu interzicerea avortului şi violenţele poliţiei.
  • Demonstraţiile au început acum mai bine de o lună.

În Polonia continuă protestele faţă de interzicerea avortului. Mii de oameni au ieșit în stradă în capitala Varşovia, dar şi în Cracovia, şi alte oraşe din Polonia. Sunt cele mai ample demonstraţii din ultimii 30 ani, de când Polonia a scăpat de comunism.

Curtea Constituţională din Polonia a decis să interzică întreruperile de sarcină în caz de malformaţie gravă a fătului, limitând avortul doar la cazurile în care viaţa mamei este pusă în pericol sau sarcina este rezultatul unui viol ori incest.

Președintele Poloniei va propune refacerea proiectului de lege

Decizia a fost condamnată de multe grupuri de apărare a drepturilor omului în Europa, iar preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunţat ulterior că va propune refacerea proiectului de lege.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Vrem să ne exprimăm solidaritatea faţă de aceşti tineri şi copii care se vor naşte din mame şi taţi pe deplin conştienţi. De aceea suntem aici. Suntem deja dincolo de această problemă, dar aceasta este ţara noastră şi vrem să trăim aici. Nu poţi forţa pe nimeni să fie eroic. Iar cei care ne-au pus botniţă nu sunt deloc eroi şi nu intenţionează să fie”, a declarat un protestatar.