• Preşedintele polonez, Andrzej Duda, spune că vor fi luate „măsuri legale adecvate” împotriva furnizorului rus de energie Gazprom.
  • Gigantul energetic rus, Gazprom, a anunţat, miercuri, că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, pe motiv că cele două țări nu au plătit în ruble pentru livrarea combustibilului.
  • Duda a declarat că se vor cere „compensaţii adecvate” de la Gazprom pentru „încălcarea contractului”.

Preşedintele polonez, Andrzej Duda, spune că vor fi luate „măsuri legale adecvate” împotriva furnizorului rus de energie Gazprom, după ce acesta a întrerupt exporturile de gaze către Polonia şi Bulgaria, relatează BBC.

Moscova a cerut ca toate plăţile pentru energie să fie făcute în ruble – ceea ce Polonia şi Bulgaria au refuzat.

Gigantul energetic rus, Gazprom, a anunţat, miercuri, că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, pe motiv că cele două țări nu au plătit în ruble pentru livrarea combustibilului, transmite Reuters.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Duda a declarat că se vor cere „compensaţii adecvate” de la Gazprom pentru „încălcarea contractului”.

Polonia, ţară al cărei contract cu Rusia expiră la finele acestui an, a spus, în repetate rânduri, că va respecta noua schemă de plată pentru gazele rusești. De asemenea, autoritățile de la Varșovia au anunțat că nu vor prelungi contractul cu Gazprom.