• Polonia a raportat, sâmbătă, cea mai neagră zi de la debutul pandemiei.
  • Sunt peste 10.000 de decese din cauza virusului SARS-CoV-2.
  • 548 de persoane au murit au murit în Polonia, în ziua de sâmbătă.

Numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza Covid-19, în Polonia, este de 10.045, potrivit Reuters. Este, așadar, cea mai neagră zi pentru această, de la debutul pandemiei. Sâmbătă, Polonia a raportat 548 de noi decese.

În ultimele 24 de ore, Polonia a raportat 25.571 de cazuri noi, mai puțin decât un record de 27.875 înregistrate pe 7 noiembrie. Ministerul Sănătății a declarat că, începând de sâmbătă, pacienții cu COVID-19 ocupau 22.320 de paturi de spital și foloseau 2.126 ventilatoare, din 35.182 și, respectiv, 2.805 disponibile.

Premierul Poloniei spunea că nu este nevoie de lockdown

Noul record vine la două zile după ce premierul Mateusz Morawiecki a spus că nu este nevoie de o carantină națională. Morawiecki a declarat, joi, că numărul de cazuri la începutul acestei săptămâni a început să scadă pentru prima dată în două luni. „Nu trebuie să introducem o carantină națională”, a spus premierul pe Facebook.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Însă, Polonia a lansat o serie de restricții pentru a stopa răspândirea pandemiei: școala online, închiderea restaurantelor și majoritatea magazinelor din mall-uri și a interzis întâlnirile a mai mult de cinci persoane.

Polonia, țară cu 38 de milioane de locuitori, a raportat un total de 691.118 cazuri de coronavirus și 10.045 de decese.