• Aproximativ 1.000 de militari au fost desfășurați la granița cu Belarus, potrivit unor surse guvernamentale poloneze, relatează ABC News.
  • Soldații au fost trimiși pentru a ajuta polițiștii de frontieră ca urmare a unui val nou de migranți, majoritatea provenind din Irak.

Militarii au fost detașați la granița Poloniei cu Belarus pentru a ajuta polițiștii de frontieră, potrivit ministrului polonez al Apărării, pe fondul unui aflux de migranți care doresc să intre în această țară.

Peste 900 de militari polonezi sunt implicați în operațiune, potrivit ministrului apărării Mariusz Blaszczak. Potrivit informațiilor disponibile, majoritatea migranților care încearcă să treacă frontiera provin din Irak.

Un oficial polonez din Ministerul de Interne a postat pe Twitter, marți seară, că frontiera cu Belarus este închisă și că personalul militar a fost staționat acolo timp de o săptămână.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Polonia, alături de Lituania și de alte țări baltice, acuză guvernul autocrat al președintelui belarus Alexander Lukașenko de trecerea ilegală a migranților dincolo de frontierele lor, care reprezintă, de asemenea, frontiera exterioară a Uniunii Europene.

Aceste țări îl acuză pe Lukașenko că îi folosește pe migranți ca pioni într-un „război hibrid”. În plus, suspectează că decizia este reprezintă represalii pentru sancțiunile UE impuse Belarusului în urma alegerilor prezidențiale contestate de anul trecut, precum și pentru opresiunea brutală a celor care se opun conducerii lui Lukașenko.

După ce presa poloneză a relatat că peste 50 de persoane, printre care și copii, au rămas blocate într-o zonă aflată între patrulele de frontieră din Polonia și Belarus, un politician al Partidului Verzilor din Polonia, Urszula Sara Zielinska, a solicitat miercuri contribuții cu alimente calde, apă, precum și alte produse de primă necesitate.

Prima țară în care s-a înregistrat un număr mare de imigranți care doreau să intre a fost Lituania. Polonia a anunțat recent că și ea a observat o creștere a numărului de migranți ce îi trec granițele.