• Polonia intră în al treilea val de COVID-19
  • Aproximativ 10% dintre cazurile de COVID-19 din Polonia sunt cazuri de infectare cu varianta britanică a virusului
  • Slovacia și Cehia prezintă un trend ascendent al numărului de cazuri

Polonia intră în al treilea val de infectări cu SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut, ieri, de un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

S-a ajuns la această situație pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectări, chiar și cu 20% la fiecare săptămână. În plus, aproximativ 10% dintre cazurile de COVID-19 din Polonia sunt cazuri de infectare cu varianta britanică a virusului.

Polonia a relaxat restricțiile, a deschis pârtiile de schi, localurile și teatrele funcționează la jumătate din capacitate, însă e foarte posibil ca guvernul polonez să revină la măsuri mai aspre. Polonezii au fost în carantină până la jumătatea lunii ianuarie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Cehia are una dintre cele mai mari rate de infectări din Europa

Slovacia și Cehia prezintă un trend ascendent al numărului de cazuri. Astfel că revenirea la restricții suplimentare sau chiar la starea de urgență nu este exclusă.

Guvernul ceh chiar a anunțat că amână redeschiderea magazinelor neesențiale, programată pentru luni. De altfel, Cehia are una dintre cele mai mari rate de infectări din Europa, cu 968 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.