• Polonia a început instalarea unui sistem electronic de supraveghere la frontiera cu Belarusul.
  • Prima secţiune a noii instalaţii are o lungime de 21 de km şi este prevăzută cu camere video şi detectoare de mişcare.
  • Polonia a încheiat construcţia gardului de la frontiera respectivă în iunie. Graniţa polono-belarusă are 418 km, din care 186 pe sol, iar restul prin lacuri şi râuri.

Polonia a început instalarea unui sistem electronic de supraveghere la frontiera cu Belarusul, a anunţat vineri ministrul de interne Mariusz Kaminski, potrivit AP News.

Monitorizarea electronică şi gardul înalt de 5,5 metri de la frontieră sunt instrumente importante pentru combaterea migraţiei ilegale, motivate politic, care are ca obiectiv destabilizarea situaţiei din regiune” , a declarat el cu ocazia unei vizite la faţa locului.

Prima secţiune a noii instalaţii are o lungime de 21 de km şi este prevăzută cu camere video şi detectoare de mişcare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Polonia a încheiat construcţia gardului de la frontiera respectivă în iunie. Graniţa polono-belarusă are 418 km, din care 186 pe sol, iar restul prin lacuri şi râuri.

În zona respectivă a avut loc anul trecut o criză a migraţiei: zeci de mii de refugiaţi din Orientul Mijlociu au încercat să intre ilegal în Polonia, care a acuzat Belarusul că le-a asigurat transportul până în apropierea frontierei externe a Uniunii Europene.

Fenomenul a fost considerat o reacţie a autorităţilor de la Minsk la sancţiunile impuse de Bruxelles.

După un vârf în perioada caldă din vara şi toamna anului trecut, fluxul de refugiaţi a scăzut odată cu venirea iernii.

Anul acesta, de la începutul lui noiembrie, grănicerii polonezi au raportat 1300 de tentative de trecere ilegală a frontierei prin escaladarea gardului.