• Ministrul adjunct de interne polonez Maciej Wasik a declarat luni că autoritățile poloneze nu exclud închiderea completă a frontierei cu Belarus.
  • Această măsură ipotetică ar avea ca scop protejarea împotriva unor posibile activități hibride ale autorităților ruse în contextul războiului din Ucraina.
  • Autoritățile poloneze au anunțat săptămâna trecută că frontiera cu Belarus va rămâne închisă pe termen nelimitat pentru traficul de mărfuri.

Ministrul adjunct de interne polonez Maciej Wasik a declarat luni că autoritățile poloneze nu exclud închiderea completă a frontierei cu Belarus, după ce Varșovia a anunțat săptămâna trecută restricții asupra traficului de mărfuri.

După cum a declarat Wasik la radio Polskie, Polonia nu exclude niciun scenariu, chiar și cel mai întunecat”, atunci când vine vorba de combaterea derivelor împotriva minorității poloneze” despre care spune că trăiește în Belarus.

Viceministrul de interne a mai subliniat că această măsură ipotetică ar avea ca scop protejarea împotriva unor posibile activități hibride ale autorităților ruse în contextul războiului din Ucraina și din cauza sprijinului pe care Varșovia l-a acordat Kievului.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Autoritățile poloneze au anunțat săptămâna trecută că frontiera cu Belarus va rămâne închisă pe termen nelimitat pentru traficul de mărfuri, ca răspuns la o măsură similară luată de guvernul belarus. Deja la 10 februarie, Polonia a suspendat în mod unilateral operațiunile la unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei cu Belarus, Bobrovniki, în semn de protest față de condamnarea jurnalistului polonez Andrzej Pochobut la opt ani de închisoare.