Polonia refuză să transfere Kievului armele cumpărate din Coreea de Sud: „Nu există niciun scenariu în care să le predăm”

Președintele polonez Andrzej Duda a negat posibilitatea de a transfera Kievului sisteme de arme pe care Varșovia le-a achiziționat din Coreea de Sud, a relatat Kyiv Independent.

Legislația sud-coreeană interzice exportul de arme către zonele de conflict active, însă Seulul a sugerat în repetate rânduri că acest lucru s-ar putea schimba în lumina intensificării cooperării militare dintre Rusia și Coreea de Nord.

Duda a declarat că a discutat cu Kievul despre posibilul transfer de arme sud-coreene, dar că răspunsul său către aliați a fost „fără echivoc”.

„Nu există niciun scenariu în care să predăm arme pe care le-am cumpărat recent pentru miliarde de zloți din buzunarele contribuabililor noștri. Aceste arme trebuie să servească securității și apărării Republicii Polone”, a declarat Duda în timpul vizitei sale în Coreea de Sud.

Dacă Seulul acceptă să furnizeze arme Ucrainei, acestea nu vor proveni din stocul destinat Poloniei, a adăugat Duda.

Coreea de Nord a trimis aproape 12.000 de soldați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali, a declarat serviciul de informații militare al Ucrainei (HUR).

Se pare că primii soldați care vor participa alături de forțele ruse la războiul împotriva Ucrainei au fost trimiși în regiunea Kursk, unde Ucraina a început o incursiune transfrontalieră în august și deține încă porțiuni semnificative de teritoriu.

Exit mobile version