• Polonia şi Lituania cer ţărilor UE să aplice restricţii în sectorul nuclear rusesc.
  • Cele două ţări îndeamnă Uniunea Europeană să impună restricţii în cadrul viitoarelor pachete de sancţiuni care vizează Rusia şi Belarus.
  • Ucraina a cerut deja UE să includă compania de stat rusă pentru energie nucleară Rosatom în următoarea rundă de sancţiuni, o iniţiativă care a fost blocată până acum, printre altele, de Ungaria.

Polonia şi Lituania cer ţărilor UE să aplice restricţii în sectorul nuclear rusesc, potrivit Sky News.

Cele două ţări îndeamnă Uniunea Europeană să impună restricţii în cadrul viitoarelor pachete de sancţiuni care vizează Rusia şi Belarus.

„Este din ce în ce mai dificil să se obţină unanimitatea necesară în UE pentru mai multe sancţiuni. Cu toate acestea, vom propune un nou pachet ambiţios” , a declarat un diplomat de rang înalt.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ucraina a cerut deja UE să includă compania de stat rusă pentru energie nucleară Rosatom în următoarea rundă de sancţiuni, o iniţiativă care a fost blocată până acum, printre altele, de Ungaria.

Se aşteaptă ca un al zecelea pachet de sancţiuni al UE să fie gata până pe 24 februarie, atunci când se împlineşte un an de la declanşarea războiului din Ucraina.

De asemenea, diplomaţii ar putea să propună interzicerea unor instituţii media de „propagandă” şi eliminarea mai multor bănci ruseşti din sistemul global de mesagerie SWIFT.