Polonia vrea preţuri egale în ţările UE pentru achiziţia de petrol

Sursă: Mediafax
  • În timp ce Ungaria se împotriveşte unei interdicţii a petrolului rusesc în UE, Polonia a propus introducerea unui sistem de egalizare a preţurilor în UE.
  • „Astfel încât orice ţară din UE care se opune sancţiunilor privind petrolul rusesc să nu poată folosi importurile ca un avantaj în competiţia cu alte ţări”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.
  • Premierul Viktor Orban a susţinut că trebuie găsite soluţii pentru a garanta aprovizionarea cu energie a ţării sale.

Premierul polonez propune liderilor europeni aplicarea unui „sistem de egalizare a preţurilor” în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte achiziţia de petrol, anunţă BBC.

În timp ce Ungaria se împotriveşte unei interdicţii a petrolului rusesc în UE, Polonia a propus introducerea unui sistem de egalizare a preţurilor în Uniunea Europeană, astfel încât această ţară să nu mai beneficieze de pe urma continuării importurilor de petrol rusesc.

Agenţia poloneză de presă PAP relatează că ar putea fi introdus un „instrument special pentru nivelarea preţului”, astfel încât orice ţară din UE care se opune sancţiunilor privind petrolul rusesc să nu poată folosi importurile „ca un avantaj în competiţia cu alte ţări”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Morawiecki rămâne însă optimist că liderii UE vor reuşi să ajungă la un acord asupra unui embargo petrolier împotriva Rusiei în cadrul summitului aflat în desfăşurare la Bruxelles.

Ungaria s-a opus unui plan al UE de interzicere a importurilor de petrol rusesc. Premierul Viktor Orban a susţinut că trebuie găsite soluţii pentru a garanta aprovizionarea cu energie a ţării sale.