• O poluare s-a produs pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri până la ecluza Porţile de Fier I, a anunţat marţi seara Administraţia Naţională Apele Române.
  • Din primele date, este vorba despre irizaţii petroliere care se întind de la km fluvial 936 până la ecluza hidrocentralei.
  • Reprezentanţii Apelor Române spun că au fost anunţaţi de poliţiştii de frontieră care s-au aflat într-o misiune în zonă.

O poluare s-a produs pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri până la ecluza Porţile de Fier I, a anunţat marţi seara Administraţia Naţională Apele Române.

Din primele date, este vorba despre irizaţii petroliere care se întind de la km fluvial 936 până la ecluza hidrocentralei.

Reprezentanţii Apelor Române spun că au fost anunţaţi de poliţiştii de frontieră care s-au aflat într-o misiune în zonă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

O echipa de la Apele Române s-a deplasat imediat la faţa locului şi a prelevat probe de apă pentru a stabili sursa poluării. Totodată, reprezentanţii Hidroelectrica au montat în cursul serii un baraj absorbant pentru stoparea poluării.

„Echipele noastre monitorizează în continuare evoluţia situaţiei de la faţa locului, în amonte şi în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I” , anunţă Apele Române.