Poluare masivă în Madrid şi Barcelona. Spania a intrat în atenţia Comisiei Europene

Am putea să trăim mai mult, dacă orașele ar fi mai puțin poluate. 200.000 de oameni mor anual din cauza contaminării. Un studiu realizat în 1000 de orașe din lume ne oferă acum un clasament al locurilor din Europa unde sunt cele mai multe morți premature.

Adesea este sufocant, iar în zilele de duminica, se simte că aerul este mult mai împrospătat. În timpul săptămânii, însă, milioanele de mașini produc o cantitate uriasă de dioxid de azot care se poate vedea de la distanța mare că o cupolă care acoperă Madridului.

Cel puțîn 50.000 de oameni ar putea fi salvați în fiecare an, dacă orașele nu ar fi atât de poluate și că legislația europeana actuala nu îi protejează destul pe cetățeni.

De patru ani se aplica restricții dure de trafic și daca nivelul de contaminare a aerului depășește baremul legal se reduce viteza la 70 de km pe ora și se interzice parcarea la suprafață. Mai sunt însă multe de făcut, iar madrilenii sunt tot mai conștienți de pericolul care ne urmărește la tot pasul în aerul pe care îl respiram.

Exit mobile version