• Pompeo a lansat vineri un apel public pentru a se investiga laboratorul Wuhan.
  • Informațiile indică faptul că mai mulți lucrători de acolo s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019.
  • Pompeo a declarat că noi dovezi sugerează că virusul a scăpat accidental din laborator.

Echipa OMS de cercetători internaționali COVID a ajuns joi la Wuhan. Vizita este încă învăluită în mister, potrivit Daily Mail.

SUA afirmă că cercetătorii de acolo au studiat un coronavirus de la lilieci care este similar în proporție de 96% COVID-ului.

De asemenea, au efectuat cercetări privind „câștigul funcțional” pentru a modifica virușii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pompeo cere o investigație completă pentru a se stabili dacă COVID a scăpat din laborator. El acuză Beijingul că a reținut informații vitale despre pandemie.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo a cerut Organizației Mondiale a Sănătății să investigheze pe deplin posibilitatea ca virusul COVID-19 să fi scăpat accidental dintr-un laborator din Wuhan, dezvăluind noi informații americane despre care spune că ridică întrebări îngrijorătoare.

Ar putea fi un virus natural care a scăpat accidental din laborator

Pompeo a lansat apelul public vineri seară, la o zi după ce o echipă de cercetare a OMS a aterizat în Wuhan, unde, sub supravegherea strictă a Chinei, nu vor investiga laboratorul.

„Beijingul continuă astăzi să rețină informațiile vitale de care oamenii de știință au nevoie pentru a proteja lumea de acest virus mortal și de următorul”, a spus Pompeo în timp ce dezvăluia informații nedeclarate anterior care implicau Institutul de Virologie Wuhan (WIV) în originile pandemiei.

Experții au respins în mod repetat ideea că virusul COVID a fost creat de om, iar Pompeo nu a sugerat că virusul a fost proiectat intenționat sau eliberat intenționat.

În schimb, el a ridicat posibilitatea ca acesta să fie un virus natural care a scăpat accidental din laborator prin protocoale de siguranță neglijente.

„Infecțiile accidentale din laboratoare au cauzat mai multe focare de virus anterioare în China și în alte părți, inclusiv un focar SARS din 2004 care a infectat nouă persoane, ucigând una”, a declarat Departamentul de Stat într-un document informativ.

Cea mai șocantă revelație din declarația lui Pompeo a fost dată de informațiile care sugerează că lucrătorii de la laboratorul din Wuhan s-au îmbolnăvit de „simptome compatibile atât cu COVID-19, cât și cu boli sezoniere comune” în toamna anului 2019, cu luni înainte de focarul mai larg din Wuhan.