• Victor Ponta, liderul Pro România, a vorbit despre restricțiile din pandemie.
  • Ponta: „E un dezastru care ne va costa”.
  • Ponta: „Lockdown-ul de mijloc nu funcționează, omori și economia și nici nu oprești pandemia”.

Victor Ponta a fost invitatul lui Marus Tucă, la Aleph News, unde au discutat despre cele mai importante subiecte ale momentului.

Liderul Pro România a vorbit și despre posibilitatea ca România să intre în carantină totală, dar și despre afirmațiile lui Klaus Iohannis despre testarea în masă.

„În timpul carantinei am fost singurul care a vorbit, n-am fost de acord cu măsurile, erau absurde și alea bune deveneau absurde la aplicare. Tăriceanu a zis ca mine, PSD n-a zis nimic. Ieri, când Iohannis a zis că nu vrea lumea să se testeze, m-am enervat, o colegă de a mea are mama care a stat 4 zile la Deva că nu erau teste. E fals. 80% ar vrea să se testeze ca să-și lase copiii la școală.  Au interzis testele rapide, ca să dai 400 de lei pe PCR. Are dreptate Iohannis ca PSD e de vină, dacă l-a votat pe Orban”, a spus Victor Orban, la „Marius Tucă Show”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Aș deschide școlile, aș face programul național de testare”

„Eu cred în continuare că suntem prea săraci ca să stăm în lockdown, jumătate din populația României n-are bani puși în bancă. Trei școli de gândire: a noastră care zice să ne spălăm pe mâini, să punem pexiglas. A lor: lockdown și în 2-3 săptămâni scade. Aș deschide școlile, aș face programul național de testare, decontat, aș sprijini IMM-urile, aș acorda venitul minim de criză, orice om trebuie să aibă 2.000 de lei, dacă nu-i are moare de foame sau ne dă în cap, ambele variante sunt rele. Aș deschide sălile de sport, nu lasă copiii să intre în sala de sport de la școală, e un dezastru care ne va costa”, a adăugat liderul partidului Pro România.

Ponta: „Au greșit că n-au făcut lockdown de la 1 noiembrie – 1 decembrie”

„Lockdown-ul de mijloc nu funcționează, omori și economia și nici nu oprești pandemia. Ludovic Orban nu putea face nimic singur, nici la baie nu se duce. Au greșit că n-au făcut lockdown de la 1 noiembrie – 1 decembrie, ca să avem sărbători, defilare, alegeri. Pentru că s-au gândit că dacă îi închidem se enervează și nu mai votează cu noi, daca testăm mult arată multe cazuri și se sperie. PSD e predat de mult la icoana care plânge”, a mai spus Ponta.