• Popești-Leordeni și Tunari intră în carantină de vineri seară, pentru următoarele două săptămâni.
  • Restricțiile intră în vigoare de la orele 22.

De azi, ora 22.00, orașul Popești Leordeni și comuna Tunari din județul Ilfov, intră în carantină pentru următoarele 2 săptămâni, potrivit unui comunicat al prefecturii.

Ce obligații au cetățenii din cele două localități?

Trebuie să reamintim că Chiajna, Cornetu, Bragadiru și Cliceni sunt deja în carantină de la începutul săptămânii. De joi au mai intrat în carantină localitățile Berceni, Brănești și Otopeni. Acum a venit rândul localităților Popești Leordeni și comuna Tunari, satele Tunari și Dimieni.

Rezidenții sunt obligați să aibă asupra lor declarația pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator atunci când părăsesc domiciliul. În caz contrar, aceștia riscă să fie amendați.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Modelele de adeverință de la angajator,declarația pe proprie răspundere și declarația pe proprie răspundere pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 22:00 – 05:00 pot fi găsite pe pagina Instituției Prefectului – Județul Ilfov sau la secțiunea situații de urgență. Abia pe 2 aprilie la ora 22.00 cetățenii vor scăpa de carantină dacă situația se îmbunătățește.