• În acest moment, orașul Delhi duce lipsă de ambulanțe.
  • Autoritățile au transformat unele dintre omniprezentele autoturisme cu trei roți ale orașului în ambulanțe improvizate pentru a transporta pacienții cu COVID-19.
  • Familiile au trebuit să facă propriile aranjamente, inclusiv să plătească sume exorbitante operatorilor de ambulanță privați pentru a duce bolnavii la spital.

Nu este cea mai convențională modalitate de a ajunge la spital, dar din moment ce Delhi duce lipsă de ambulanțe, autoritățile au transformat unele dintre omniprezentele autoturisme cu trei roți ale orașului în ambulanțe improvizate pentru a transporta pacienții cu COVID-19, potrivit Reuters.

Ambulanțele reale sunt greu de găsit, deoarece o creștere devastatoare a cazurilor copleșește sistemul de sănătate. Familiile au trebuit să facă propriile aranjamente, inclusiv să plătească sume exorbitante operatorilor de ambulanță privați pentru a duce bolnavii la spital.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Guvernul din Delhi, în asociere cu o organizație non-profit, a echipat mai mult de o duzină de ricse cu dezinfectante pentru mâini și măști de față, în timp ce buteliile de oxigen sunt furnizate în funcție de necesități. Serviciul, care a început oficial marți, este gratuit.

„Trebuie să ne ajutăm reciproc în acest moment de nevoie pentru a ieși din această situație

Șoferul unei ricse, Raj Kumar, a dus pacienții la spitalul Lok Nayak Jai Prakash Narayan, cea mai mare instalație din Delhi, care este plină de pacienți cu COVID-19.

„Trebuie să ne ajutăm reciproc în acest moment de nevoie pentru a ieși din această situație”, a spus Kumar, care poartă un costum PPE. Există un panou din plastic între el și pasagerii din spate. „Dacă toată lumea rămâne acasă pentru că este speriată, atunci cine are de gând să-i ajute pe cei care au nevoie?”.

Mohit Raj, fondator și director executiv al fundației Turn Your Concern Into Action, a declarat că răspunsul de până acum a arătat că schema necesită mai multe vehicule.

„Acum primim apeluri nu doar de la pacienții cu COVID, ci de la lucrătorii din prima linie care nu reușesc să găsească mijloace de transport pentru pacienți, precum și de la persoane cu alte afecțiuni”, a spus el. Raj a adăugat că a primit cereri din alte părți ale țării pentru a începe serviciile acolo.