Populația Chinei scade. Beijing lansează un sondaj pentru a înțelege „teama de a avea copii”

Comisia Națională pentru Sănătate (NHC) din China efectuează un sondaj în rândul a 30.000 de persoane pentru a înțelege factorii care le influențează atitudinea față de maternitate și „teama de a avea copii”, conform NBC News.

Obiectivele sondajului

Sondajul va include persoane din 150 de comitate din China și din 1.500 de comunități diferite, a declarat Global Times, susținut de stat, citând China Population and Development Research Center, care face parte din NHC.

Beijingul încearcă să încurajeze cuplurile tinere să aibă copii după ce China a înregistrat un al doilea an consecutiv de scădere a populației în 2023.

Sondajul urmărește să analizeze „reticența și teama în jurul faptului de a avea copii” și, în cele din urmă, să ofere sprijin fertilității și măsuri de stimulare, a declarat ziarul.

Oficialii chinezi din domeniul sănătății au declarat în septembrie că vor depune mai multe eforturi pentru a susține căsătoria și nașterea copiilor la „vârste adecvate” și au făcut apel la partajarea responsabilităților parentale pentru a ghida tinerii către „perspective pozitive privind căsătoria, nașterea și familia”.

Exit mobile version