• Creșterea cu 1% a populației Germaniei în prima jumătate a anului 2022 este cea mai mare creștere de la reunificare.
  • Principalul motiv al creșterii populației este primirea a aproximativ 750.000 de refugiați ucraineni.
  • Creșterea populației Germaniei în ultimele șase luni este totuși mai mare decât pentru tot anul 2021.

Populația Germaniei a depășit pentru prima dată 84 de milioane de locuitori, după cea mai mare creștere bianuală a populației de la reunificare, a anunțat marți Oficiul Federal de Statistică.

Biroul german de statistică a confirmat că la 30 iunie 2022, în Germania locuiau cu 843.000 de persoane mai mult decât la sfârșitul anului trecut, ceea ce reprezintă o creștere a populației de 1%.

Numărul de locuitori a crescut în toate landurile federale, dar o creștere deosebit de puternică a fost înregistrată în Berlin, cu 1,3%, urmat de Bavaria și Hessa, ambele cu 1,2%.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Un nivel similar de creștere a populației a mai fost înregistrat în Germania doar în ultima perioadă, în 2015, în urma deciziei cancelarului de atunci, Angela Merkel, de a invita peste un milion de persoane în Germania într-un singur an, în timpul crizei migranților.

Pentru comparație: În tot anul 2021, populația a crescut cu doar 82.000 de persoane sau 0,1%, a scris biroul de statistică într-un comunicat de presă.

Principalul motiv al creșterii populației este admiterea a aproximativ 750.000 de refugiați ucraineni; cu toate acestea, chiar și fără a lua în considerare această cifră, creșterea populației Germaniei în ultimele șase luni este totuși mai mare decât pentru tot anul 2021.

Numărul femeilor și fetelor care trăiesc în Germania au crescut cu 526.000, sau 1,2% în perioada respectivă, în timp ce numărul bărbaților și băieților a crescut cu 317.000, sau 0,8%. Această cifră reflectă într-o oarecare măsură situația demografică a celor care fug din Ucraina, fiind de așteptat ca bărbații să rămână în urmă și să contracareze invazia rusă.

Diferența dintre decese și nașteri în țară în prima jumătate a anului 2022 a avut un oarecare efect contrar, cu 161.000 de decese mai multe decât nașteri în perioada respectivă.