• Portalul ANAF va fi modernizat cel mai devreme peste 3 ani
  • Licitația pentru noul portal ANAF va fi lansată abia anul viitor
  • Termenul pentru construcția portalului este de 24 de luni
  • Coaliția de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR a promis digitalizare

Guvernul ne-a promis digitalizare, tot ce ne oferă sunt amânări batjocoritoare. E cazul noului portal ANAF, care va fi gata cel mai devreme peste cel puțin trei ani. Practic premierul Cîțu își trădează propriile cuvinte, ne roagă să ne amânăm viața trei ani până când vă fi el gata, acum e ocupat cu treburi de oamenii mari.

La finalul zilei vorbim de miliarde de euro care nu sunt colectate, cinci miliarde în fiecare an pentru că șmecherii nu reușesc să lege între ele niște sisteme existente. În țara IT-ului, să ne înțelegem.

Licitația pentru noul portal ANAF va fi lansată la începutul anului viitor

Ministerul de Finanțe anunță că licitația pentru noul portal ANAF va fi lansată la începutul anului viitor. Apoi lucrările vor dura cel puțin 24 de luni, adică abia peste mai bine de 3 ani poate fi inaugurat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Un milion de persoane depun declarații pe site-ul învechit al ANAF, alte 15.000 de instituții au nevoie de el, la fel și alți 30.000 de utilizatori interni ai Ministerului Finanțelor publice. Ei acuză dificultăți în folosirea site-ului.

Portalul ANAF existent este bazat pe tehnologii învechite şi greu de utilizat şi administrat, prezentând în mod repetat perioade de nefuncţionare. Costurile generale de întreţinere sunt extrem de ridicate raportat la activităţile pe care le acoperă. Instituția este în imposibilitatea de a-şi desfăşura eficient activitatea din cauza deselor întreruperi în funcţionarea Portalului”, e mesajul postat chiar de Ministerul Finanțelor pe Facebook.

Un portal nou ANAF ar însemna: „Reducerea duratei de obţinere a documentelor solicitate de la 5-7 zile lucrătoare de la solicitare şi două drumuri la ghişeu, la 1 zi lucrătoare fără deplasare la ghişeu”, spun cei de la finanțe.