• Ion Rădoi conduce sindicatul Unitatea de la metrou de circa 20 de ani.
  • Sindicaliștii de la metrou au fost inițial apropiați de ai PSD, Ion Rădoi fiind deputat din partea acestui  partid în 2000-2004 și senator în 2004-2008.
  • Venitul lui Ion Rădoi s-a dublat în ultimul an.

Ion Rădoi este fost parlamentar PSD și șeful sindicaliștilor de peste 15 ani, timp în care a cunoscut 20 de miniștri ai Transporturilor, negociind cu fiecare, aproape an de an, binele angajaților în dauna stabilității financiare a companiei, scrie Ziare.com

Rădoi s-a opus tuturor miniștrilor Transporturilor. Mulți au cedat presiunilor făcute pentru că metroul este cel mai important mijloc de transport în comun din Capitală. 

Ion Rădoi deține, în prezent, mai multe funcții și anume: președințiile Sindicatului liber metrou – Unitatea și a Federației Sindicatelor din Transporturi, Transloc și Servicii Publice „ATU România”. În plus, el este membru în Comitetul executiv al Federației Europene a Transportatorilor.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Venitul lui Ion Rădoi

Rădoi deține mai multe terenuri, în plus, mai are un apartament în Bucuresti, o casă de vacanță în Dâmbovița și una în Sinaia. În 2019, Rădoi a încasat suma de 227.882 de lei pentru funcția de președinte de sindicat. 

Amenințările cu greva și, implicit, blocarea traficului în București, au făcut ca sindicaliștii să obțină lefuri din ce în ce mai mari, timp în care, Metrorex a ajuns o gaură neagră pentru banii publici.