• Câştigătorul alegerilor primare democrate din Iowa este Pete Buttigieg, în vârstă de 38 de ani
  • Absolvent de Harvard şi Oxford, Buttigieg a fost ofiţer de informaţii, primar şi este căsătorit cu un alt bărbat
  • Politicianul democrat şi-a bazat campania pe creşterea numărului de judecători la Curtea Supremă

Pete Buttigieg, un fost primar al unui oraş din Indiana, care militează pentru o schimbare de generaţie, s-a clasat pe locul întâi în urma alegerilor primare din Iowa, prima confruntare în cadrul cursei pentru selectarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA.

În vârstă de 38 de ani, politicianul a studiat la Harvard şi apoi la Oxford, a fost ofiţer de informaţii în cadrul Corpului Rezerviştilor Forţelor Navale Americane, a lucrat pentru o perioadă la firma de consultanţă McKinsey & Company şi a fost timp de două mandate primar al oraşului său natal, South Bend, scrie The New York Times. În 2014, a fost trimis în Afganistan unde a servit în armata SUA timp de 7 luni.

Cel mai tânăr candidat rămas în cursa pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite, Buttigieg spune că va fi un pod spre o nouă eră a politicii americane.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, Buttigieg a fost primul candidat care a militat pentru creşterea numărului de judecători la Curtea Supremă, cu scopul de a ameliora polarizarea instanţei.

Pe lângă faptul că este cel mai tânăr candidat, Buttigieg este şi singurul politician homosexual care a iniţiat o campanie majoră pentru preşedinţia SUA şi este primul primar care are şanse de a ajunge direct preşedinte.

Sursă foto: Profimedia