• Germania a confirmat primul caz de infectare cu tulpina braziliană
  • În Portugalia, şcolile se vor închide timp de 15 zile
  • Franţa va deschide restaurantele în aprilie, în cel mai bun caz
  • Englezii vor să închidă complet granițele până pe 15 februarie
  • Nemții au făcut măştile obligatorii în supermarketuri

România e relaxată. Europa, speriată. Englezii se gândesc să închidă complet granițele până pe 15 februarie. Au record de morți, iar peste 39.000 de bolnavi sunt internați, cu 80% mai mult decât în primăvara lui 2020.

Germania face abia acum măştile obligatorii în supermarketuri. Franţa va cere, de duminică, un test negativ la intrarea în țară. Va deschide restaurantele în aprilie, în cel mai bun caz, şi interzice măştile textile. Portugalia închide şcolie pentru 15 zile şi suspendă zborurile către şi dinspre UK. Iar în Olanda, de sâmbătă, intră în vigoare interdicţia de a circula pe timp de noapte.

Deocamdată, nu se vorbeşte despre o nouă închidere a graniţelor interne din Uniunea Europeană. Dar suntem foarte aproape de apariţia unor zone carantinate şi izolate de restul lumii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Cauza fricii este apariția numeroaselor mutaţii ale coronavirusului. În 13 țări europene, indicele de infectare s-a dublat într-o săptămănă. A crescut şi numărul internărilor. Autoritățile sanitare europene au cerut statelor membre să-și pregătească spitalele pentru o nouă avalanșă.