• Guvernul de la Lisabona a catalogat drept „absurdă” decizia Marii Britanii de a menţine Portugalia pe lista ţărilor care necesită carantină 14 zile
  • Ministrul portughez de Externe: „Sperăm că această decizie a autorităţilor britanice, care ni se pare profund nedreaptă şi greşită, să fie corectată cât mai rapid”
  • Marea Britanie a publicat lista ţărilor pentru care nu se mai aplică izolarea

Guvernul de la Lisabona a catalogat drept „absurdă” decizia Marii Britanii de a menţine Portugalia pe lista ţărilor care necesită carantină 14 zile, deşi pe teritoriul britanic s-au înregistrat mai multe cazuri şi decese cauzate de coronavirus.

„Sperăm că această decizie a autorităţilor britanice, care ni se pare profund nedreaptă şi greşită, să fie corectată cât mai rapid. Este un moment trist în relaţiile bilaterale, deoarece ţările prietene se trazează una pe alta în alt mod”, a declarat ministrul portughez de Externe, Augusto Santos, citat de agenţia de presă Reuters.

Portugalia nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu mai necesită carantină.

Recomandări

ÎNCEPE SIMULAREA PENTRU BAC
STARE DE URGENȚĂ ÎN HAITI
HALEY ÎL ÎNVINGE PE TRUMP
INDIA SE PREGĂTEȘTE DE NUNTĂ
RECORD PENTRU BITCOIN
ORBAN SE VEDE CU TRUMP

„Este absurd ca o ţară, Marea Britanie, care are de 28 de ori mai multe decese cauzate de Covid-19 decât Portugalia, să impună carantină pentru pasagerii din Portugalia”, a argumentat Ministerul de Externe de la Lisabona.

Portugalia a raportat 42.782 de cazuri de coronavirus şi 1.587 de decese, adică o rată de 156 de decese la un milion de locuitori. Marea Britanie a raportat 284.276 de cazuri de coronavirus şi 44.131 de decese, o rată de 650 de decese la un milion de locuitori.

Autorităţile din Marea Britanie au publicat, vineri, lista ţărilor pentru care nu se mai aplică izolarea. România şi Portugalia nu se numără printre aceste ţări.