• Vaccinul a ajuns la 17,75 % din populația de 10 milioane a țării
  • Portughezii aveau în ianuarie cea mai mare creștere a numărului de cazuri din lume
  • Portugalia a înregistrat până acum 829.911 de cazuri de Covid-19 și 16.937 de decese

Portughezii au reușit să controleze valul de Covid-19 din ianuarie și acum își permit să elimine din restricții. Guvernul prelungește starea de urgență, dar se relaxează anumite măsuri sanitare.

Restaurantele pot primi iar clienți în interior și se redeschid mall-urile, iar elevii de liceu se întorc la ore.

Activitățile care scapă de restricții în Portugalia

Toate regiunile care prezintă puține cazuri de Covid-19 pot să intre în a treia fază de relaxare a restricțiilor. Această fază presupune deschiderea cinematografelor, teatrelor și sălilor de concerte, dar și reluarea activităților comerciale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Restaurantele pot aranja mese pentru patru persoane în interior sau pentru șase la terasă. Se poate face și sport în grupuri de șase persoane și se permit evenimentele în aer liber, cu participare redusă.

Ce restricții rămân în vigoare

Guvernul portughez mizează pe precauție și prelungește starea de urgență până în 30 aprilie, chiar dacă elimină o serie de restricții importante.

Frontiera terestră și maritimă cu Spania rămâne închisă, dar portughezii ridică interdicția de călătorie pentru călătorii care sosesc din Marea Britanie și Brazilia, pentru motive justificate.

Pasagerii care ajung în Portugalia din Africa de Sud, Brazilia sau alte țări cu o rată de 500 de cazuri la suta de mii de locuitori trebuie să stea 14 zile în izolare. Excepție fac autoritățile din Madeira unde se permite accesul pasagerilor vaccinați sau vindecați de curând de Covid-19.