• Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au prăbușit după ce Rusia a invadat țara pe 24 februarie.
  • Trei porturi de la Marea Neagră au fost redeschise în cadrul unui acord semnat la 22 iulie de Moscova și Kiev.
  • Ucraina a expediat până la 6 milioane de tone de cereale pe lună înainte de război.

Un total de 211 nave cu 4,7 milioane de tone de produse agricole la bord au părăsit Ucraina până în prezent în cadrul unui acord negociat de ONU și Turcia pentru deblocarea porturilor maritime ucrainene, a declarat sâmbătă Ministerul ucrainean al Infrastructurii.

Ministerul a precizat că opt nave cu 131.300 de tone de produse agricole urmează să părăsească sâmbătă porturile ucrainene din Marea Neagră.

Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au prăbușit după ce Rusia a invadat țara pe 24 februarie și a blocat porturile sale de la Marea Neagră, ceea ce a dus la creșterea prețurilor mondiale la alimente și a provocat temeri de penurie în Africa și Orientul Mijlociu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ucraina, unul dintre principalii producători și exportatori de cereale la nivel mondial, a expediat până la 6 milioane de tone de cereale pe lună înainte de război.

Trei porturi de la Marea Neagră au fost redeschise în cadrul unui acord semnat la 22 iulie de Moscova și Kiev, iar ministerul a declarat că aceste porturi sunt capabile să încarce și să trimită în străinătate 100-150 de nave de marfă pe lună.