• Angela Merkel a defilat ieri cu posibilul ei succesor.
  • Cancelarul Germaniei s-a întâlnit ieri cu Markus Söder, un bavarez a cărui bună gestionare a pandemiei i-a dat rolul de favorit.
  • Este pentru prima dată când un premier federal în exerciţiu participă la un Consiliu al miniştrilor bavarezi, fapt ce a alimentat speculaţiile.

Ne-a prezentat Angela Merkel succesorul său? Cancelarul Germaniei s-a întâlnit ieri cu Markus Söder, un bavarez a cărui bună gestionare a pandemiei i-a dat rolul de favorit.

Este pentru prima dată când un premier federal în exerciţiu participă la un Consiliu al miniştrilor bavarezi. Este acesta un gest simbolic prin care îşi arată susţinerea?

Cei doi, unele dintre cele mai populare personalităţi din Germania nu s-au sfiit să alimenteze speculaţiile cu privire la succesiunea lui Merkel în 2021.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cu toate acestea, Merkel nu şi-a exprimat în totalitate susţinerea faţă de Soder.

„M-am angajat să fiu desebit de retrasă în problema succesorului meu”, a transmis cancelarul, a cărui popularitate se află la apogeu după 15 ani la conducerea Guvernului federal. Dar l-a laudat în conferinţa de presă, fapt ce a alimentat speculaţiile.

Vizita lui Merkel este „o marcă a reconcilierii după câţiva ani dificili” între formaţiunea conservatoare CDU şi partidul-frate bavarez, CSU, a explicat Söder.

„Ştiţi că nu voi mai candida pentru postul de cancelar la următoarele alegeri. Pot doar să spun: Bavaria are un preşedinte bun şi m-a invitat astăzi aici. Nu veţi auzi mai multe de la mine în acest sens”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.