• Sursa reapariţiei cazurilor de COVID în Noua Zeelandă ar putea fi un depozit frigorific pentru alimente importate
  • Unul dintre cei găsiţi pozitivi lucrează acolo
  • În afară de cele patru cazuri raportate marţi, au mai fost găsite persoane care au intrat în contact cu aceştia şi ar putea fi infectaţi
  • Cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, Auckland, a intrat în carantină
  • De 102 zile, Noua Zeelandă nu mai înregistrase niciun caz de coronavirus

Autorităţile din Noua Zeelandă încearcă să determine dacă sursa reapariţiei cazurilor de COVID este un depozit frigorific pentru marfă de import, acolo unde lucrează unul dintre cei infectaţi. În afară de cei patru oameni depistaţi pozitiv, ieri, sunt suspecţe şi alte câteva cunoştinţe ale acestora, care aşteaptă rezultatele testelor.

Prim-ministrul, Jacina Arden, îi îndeamnă pe cetăţeni să poarte masca de protecţie. Auckland a intrat în carantină, iar barurile, restaurantele şi mai multe afaceri vor fi închise.

”Planul nostru de testare în masa, ancheta pentru depistarea contactelor, şi desigur, restricţiile pentru a opri transmiterea, au fost în plină desfăşurare, astăzi, în Auckland. Deşi nu cerem tuturor din Auckland să poarte mască, îi îndemnăm. Gândiţi-vă că e o datorie unul faţă de altul şi un simplu gest pentru a opri împrăştierea virusului”, a spus Jacina Arden, prim-ministru.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

”Avem un caz nou de COVID-19 raportat, azi, într-o unitate de izolare. Asta în plus faţă de cei patru confirmaţi şi raportaţi aseară, în Auckland. De asemenea, sunt şi patru alte posibile persone cu simptome, care au intrat în contact cu cei patru”, a precizat şi Ashley Bloomfield, ministrul Sănătăţii.