• Poți intra în Austria doar dacă ai test negativ de COVID-19
  • Testul trebuie să nu fie mai vechi de 4 zile, tradus în germană sau engleză.
  • Dacă nu ai test rămâi în autoizolare 14 zile la domiciliu sau la un hotel, dacă au dovada rezervării.

Autoritățile austriece au emis, vineri, ordonanța prin care au fost actualizate condițiile de intrare pe teritoriul Austriei. Accesul românilor în Republica Austria este posibil numai dacă deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză.

Dacă nu deții un astfel de test vei sta în autoizolare timp de 14 zile, la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării.

„În situația în care persoanele călătorind din Romania nu pot prezenta la intrarea în Austria un test Covid-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac. Dacă pe perioada celor 14 zile de autoizolare este efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, măsura autoizolării se suspendă”, a spus MAE.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

Trebuie să știi că nu se aplică regula în cazul tranzitului fără oprire din România pe teritoriul Austriei spre alte destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

MAE precizează că autoritățile austriece pot solicita, la frontieră, documente care să justifice intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu / rezidență / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.