Povestea antrenorului care a pierdut 15,6 milioane de dolari pentru că a refuzat să se vaccineze

portofel gol Sursa foto: Shutterstock
  • Nick Rolovich, antrenor al echipei de fotbal american la Universitatea de Stat din Washington, a fost concediat pentru că a refuzat imunizarea împotriva Covid.
  • Rolovich a încercat să ocolească regula, cerând o scutire din „motive religioase” pe motiv că provine dintr-o familie catolică. Cererea i-a fost respinsă.
  • Managerul echipei, Pat Chun, l-a chemat pe antrenor şi i-a spus „cu inima frântă” că trebuie să plece.

Antrenorul de fotbal american de fotbal Nick Rolovich, de la Universitatea de Stat din Washington, a fost concediat pentru că nu s-a vaccinat. Nick Rolovich a pierdut astfel un contract în valoare de 15,6 milioane de dolari.

Nick Rolovich, antrenor al echipei de fotbal american la Universitatea de Stat din Washington, a fost concediat pentru că a refuzat imunizarea împotriva Covid.

„Nu vreau ca nimeni să-mi spună ce să fac”, a comentat tehnicianul.

În SUA există obligativitatea vaccinării pentru toţi angajaţii din instituţiile publice şi, prin urmare, şi pentru Universitatea de Stat, regulă impusă de guvernatorul statului Washington, democratul Jay Inslee.

Rolovich a încercat să ocolească regula, cerând o scutire din „motive religioase” pe motiv că provine dintr-o familie catolică. Cererea i-a fost respinsă.

Echipa pe care o antrena s-a opus concedierii

Managerul echipei, Pat Chun, l-a chemat pe antrenor şi i-a spus „cu inima frântă” că trebuie să plece. Rolovich tocmai începuse al doilea an dintr-un contract de cinci ani, înţelegere cu o valoare totală a salariului de 15,6 milioane de dolari.

Reacţia jucătorilor n-a întârziat. Căpitanul Jayden de Laura a scris un tweet lung în care şi-a exprimat „un puternic dezacord” faţă de decizia Universităţii.

Cazul Rolovich nu este singular în SUA. Situaţia baschetbalistului Kyrie Irving, de la Brooklyn Nets, una dintre cele mai puternice echipe de baschet din NBA, a făcut mult zgomot. Irving a fost scos din echipă şi nu se va întoarce până nu va fi complet imunizat. Salariul său se ridică la 17 milioane de dolari pe sezon.