În timpul cutremurul de ieri din Samos au fost rănite 19 persoane și doi adolescenți și-au pierdut viața.
• Cei doi prieteni, Cleri, în vârstă de 15 ani, și Aris, în vârstă de 17 ani, au fost striviți de un zid de piatră pe drumul de la școală spre casă.
• În acest timp, tatăl tânărului de 17 ani, un cunoscut jurnalist de pe insulă, aduna informații despre răniți sau decese, neștiind că însuși fiul său este una dintre cele două victime ale cutremurului.

În timpul puternicului cutremur, de 6,7, care a avut loc vineri în insula grecească Samos, și-au pierdut viața doi adolescenți, Cleri, în vârstă de 15 ani, și Aris, în vârstă de 17 ani, care au fost zdrobiți de un zid de piatră, relatează cotidianul elen Proto Thema.

Salvatorii de la Unitățile speciale de răspuns la dezastre au rămas impresionați când i-au găsit pe cei doi adolescenți îmbrățișați sub un maldăr de pietre și pământ.

Potrivit mărturiilor localnicilor, cei doi plecaseră de la școală și se întorceau spre casele lor. În momentul cutremurului se aflau pe o străduță îngustă, pe care o parcurgeau aproape în fiecare zi. Se bănuiește că tânărul de 17 ani și-a îmbrățișat atunci prietena, pentru a o proteja, dar nu și-a imaginat că zidul de deasupra lor avea să se prăbușească peste ei.

În acest timp, tatăl tânărului de 17 ani, un cunoscut jurnalist de pe insulă, căuta să afle cât mai multe detalii despre victime, dacă sunt răniți sau decese, informând și presa ateniană despre urmările cutremurului, neștiind de soarta tristă a fiului său.

Iar soția sa încerca prin apeluri telefonice și mesaje să afle dacă copilul lor era bine, știind că la ora aceea trebuia să fie în drum spre casă. Curând au aflat că unul dintre cei doi adolescenți care au murit striviți de un zid, în timpul cutremurului, era fiul lor cel mare.

Emoționant este mesajul scris de tatăl lui Aris acum câteva ore în memoria fiului său și a lui Cleri: „Eram mândru de tine, băiatul meu. Vedeam în tine propria mea tinerețe. Respirai pentru Cleri și Cleri pentru tine. Acum câteva zile, ai fost fericit la aniversarea zilei ei de naștere. Noi, cei rămași în urmă, nu mai avem cuvinte, nu mai avem lacrimi. Vreau să ai grijă de ea acolo, sus. Odată cu tine, a plecat și cea mai mare parte a inimii mele”.

În stare de șoc se află și familia prietenei lui Aris. Cleri, adolescenta de 15 ani, era în viață când a fost găsită de echipele de salvare, dar în pofida eforturilor medicilor, care au făcut tot ce au putut pentru a o ajuta să trăiască, nu a rezistat.

Întreaga comunitate locală este alături de familiile celor doi tineri. Iar Nikos Hardaliás, ministrul adjunct al Protecției Civile, a transmis într-o declarație gândurile sale pentru cei doi adolescenți și pentru familiile lor: „Suntem cu toții devastați de pierderea nedreaptă a acestor doi tineri și ne unim cu toții în rugăciune pentru familiile lor”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII